D3300

Maak een echte sfeerimpressie van belangrijke momenten met de D3300.

Met deze kleine en lichte D-SLR met 24,2 megapixels kunt u onvergetelijke foto's en films met een hoge resolutie maken. De camera is krachtig, gemakkelijk mee te nemen en zeer eenvoudig te bedienen.

De grote beeldsensor legt de kleinste details vast met een verbluffende scherpte, terwijl de uitstekende prestaties bij weinig licht (tot ISO 12.800) ervoor zorgen dat u kristalheldere beelden vastlegt in donkere situaties.

Als u geen ervaring hebt met een D-SLR of meer wilt leren, biedt de hulpstand stapsgewijze instructies. Wanneer u uw beelden wilt delen, kunt u met Nikon's optionele draadloze mobiele adapter foto's gemakkelijk via een smartapparaat uploaden naar uw favoriete sites.

D3300
Inpage.minisite_nikon_award_images
D3300
D3300

D3300
DX-formaat CMOS-sensor van 24,2 megapixels

DX-formaat CMOS-sensor van 24,2 megapixels

Leg onvergetelijke beelden vast met een hoge resolutie. Grote afdrukken zien er prachtig uit en u kunt beelden uitsnijden zonder dat details verloren gaan.

Geen ervaring met een D-SLR? Hulpstand

Geen ervaring met een D-SLR? Hulpstand

Aan de hand van voorbeeldafbeeldingen en duidelijke stapsgewijze instructies laat de hulpstand precies zien hoe u fantastische foto's en films kunt maken.

Draadloze adapter

Draadloze adapter

Deel foto's van hoge kwaliteit waarmee u zich onderscheidt van de vele smartphonekiekjes. Gebruik Nikon's optionele WU-1a draadloze mobiele adapter* om beelden van de D3300 te uploaden via een smartapparaat.

Verbluffende prestaties bij weinig licht

Verbluffende prestaties bij weinig licht

Leg heldere beelden vast bij elk soort licht. Met een ISO-bereik van 100–12.800 (uitbreidbaar tot het equivalent van 25.600) kunt u alle details in donkere situaties vastleggen.

EXPEED 4

EXPEED 4

Nikon's snelle en krachtige beeldprocessor maakt een snelle werking mogelijk en beschikt over geavanceerde ruisonderdrukkingsmogelijkheden, zodat u kristalheldere beelden met levensechte kleuren krijgt bij elk soort licht.

Continu-opnamen van 5 bps

Continu-opnamen van 5 bps

Maak actiefoto's met een snelle vijf beelden per seconde en leg vluchtige bewegingen of gezichtsuitdrukkingen exact op het juiste moment vast.

De volledige kracht van 24,2 megapixels

De volledige kracht van 24,2 megapixels

Aangezien de beeldsensor van de D3300 speciaal is ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF), wordt de resolutie van 24,2 megapixels optimaal benut om zelfs de fijnste structuren scherp vast te leggen en beelden met ongelooflijk scherpe details te produceren.

Speciale effecten: Met de dertien verschillende effecten van de D3300 kunt u uw foto's en films gemakkelijk een artistiek tintje geven. Selecteer eenvoudig de stand Effecten en kies de optie die u wilt toepassen voordat u de opname maakt. Probeer Pop om kleuren helderder te maken, leg een uitzicht in zijn geheel vast met Eenvoudig panorama of creëer een retro-effect met Speelgoedcamera.

Haarscherp 11-punts AF-systee Hoe snel of grillig het onderwerp ook beweegt, de D3300 houdt alles scherp. Het haarscherpe 11-punts autofocussysteem met een kruissensor in het midden stelt snel scherp op het onderwerp en blijft erop scherpstellen, ook als het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of onvoorspelbare bewegingen maakt.

Maak cinematografische Full HD-films: Gebruik de D-filmfunctie van de camera om films te maken waar u trots op kunt zijn. U kunt scherpe Full HD-video's (1080p) opnemen bij elk licht met beeldsnelheden tot 50p/60p en continue autofocus. Dit betekent dat u vloeiende opnamen krijgt van zelfs snelle acties, met een opmerkelijke scherpte en helderheid.

Grote lcd-monitor: U kunt met de D3300 net zo gemakkelijk foto's en films maken als met een compactcamera of smartphone door de grote lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) te gebruiken. Kadreer of bekijk opnamen en pas speciale effecten toe met een goed zichtbaar beeld dankzij de grote kijkhoek en een resolutie van 921.000 beeldpunten.

Intuïtieve bediening: Activeer D-film en livebeeld door eenvoudig een speciale knop aan te raken. Gebruik de i-knop op de achterzijde van de camera om het hoofdmenu van de camera te omzeilen en snel instellingen te wijzigen terwijl u opnamen maakt. Wanneer u fotografeert door de zoeker, kunt u kiezen tussen een klassieke interface en een grafische interface met bewegende instellingen, zodat u gemakkelijker ziet wat u doet.

Optische zoeker: Als u fotografeert door de heldere, brede zoeker van de D3300, kunt u gemakkelijk perfect getimede foto's maken, met name wanneer u snelbewegende onderwerpen fotografeert vanaf een afstand.

Klein systee Aangezien de D3300 slechts 410 gram weegt (alleen de body) en vergezeld gaat van een klein intrekbaar kitobjectief, is het gemakkelijker dan ooit om een D-SLR mee te nemen. Ondanks de compacte afmetingen kunt u de camera gemakkelijk stabiel houden dankzij een grote, comfortabele grip terwijl u prachtige beelden vastlegt van belangrijke gebeurtenissen, waar ze ook plaatsvinden.

NIKKOR-objectieven: Profiteer van Nikon's vermaarde DX-formaat NIKKOR-objectieven die zijn ontworpen om het grote aantal pixels van de D3300 optimaal te benutten. Geniet van foto's en films met levendige kleuren, een opvallend contrast en scherpe details: gebruik snelle objectieven met een vaste brandpuntsafstand voor prachtige portretten, probeer een micro-objectief voor close-ups op ware grootte of gebruik een teleobjectief voor heldere beelden van verafgelegen onderwerpen.

Inpage.minisite_nikon_button_find_out_more_features
D3300
Type
Digitale spiegelreflexcamera
Objectiefvatting
Nikon F-vatting (met AF-contacten)
Effectieve beeldhoek
Nikon DX-formaat; brandpuntsafstand is ongeveer equivalent met 1,5x de brandpuntsafstand van objectieven met een beeldhoek in FX-formaat
Effectieve pixels
24,2 miljoen
Beeldsensor
CMOS-sensor van 23,5 x 15,6 mm
Totaal aantal pixels
24,78 miljoen
Stofverwijderingssysteem
Beeldsensorreiniging, referentiegegevens voor stofverwijdering (optionele software Capture NX-D vereist)
Beeldformaat (pixels)
Stand Eenvoudig panorama: 4.800 x 1.080 (normaal, horizontaal pannen). 1.632 x 4.800 (normaal, verticaal pannen). 9.600 x 1.080 (breed, horizontaal pannen). 1.632 x 9.600 (breed, verticaal pannen). Andere standen: 6.000 x 4.000 (Groot). 4.496 x 3.000 (Middel). 2.992 x 2.000 (Klein).
Opslag - Bestandsindeling
NEF (RAW): 12 bits, gecomprimeerd. JPEG: JPEG baseline-compatibel, compressie met de beeldkwaliteit Fijn (circa 1:4), Normaal (circa 1:8) of Basis (circa 1:16). NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt één keer opgeslagen in de NEF (RAW)-indeling en één keer in de JPEG-indeling
Picture Control-systeem
Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap; geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd
Opslag - Media
SD- (Secure Digital) en UHS-I-compatibele SDHC- en SDXC-geheugenkaarten
Bestandssysteem
DCF 2.0, DPOF, Exif 2.3, PictBridge
Zoeker
Spiegelreflexzoeker met pentaspiegel op ooghoogte
Effectieve beeldhoek
Circa 95% horizontaal en 95% verticaal
Vergroting
Circa 0,85 x (50 mm f/1.4-objectief op oneindig; -1,0 m-1)
Oogafstand
18 mm (-1,0 m-1; vanaf het midden van de lens van het zoekeroculair)
Dioptrieregeling
-1,7 tot +0,5 m-1
Scherpstelscherm
B-type BriteView Clear Matte Mark VII-matglas
Reflexspiegel
Direct terugkerend
Diafragma
Direct terugkerend, elektronisch gestuurd
Compatibele objectieven
Autofocus is beschikbaar bij AF-S- en AF-I-objectieven. Autofocus is niet beschikbaar bij andere G- en D-type objectieven, AF-objectieven (IX NIKKOR en objectieven voor de F3AF worden niet ondersteund) en AI-P-objectieven. Objectieven zonder CPU kunnen worden gebruikt in de stand M, maar de belichtingsmeter van de camera werkt niet. De elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt bij objectieven met een maximaal diafragma van f/5.6 of groter.
Type Sluiter
Elektronisch gestuurde verticaal aflopende spleetsluiter
Sluitertijd
1/4.000 - 30 sec. in stappen van 1/3 LW, Bulb, Tijd
Flitssynchronisatiesnelheid
X=1/200 seconde; synchroniseert bij sluitertijden van 1/200 seconde of langer
Ontspanstand
Enkel beeld, continu, stil ontspannen, zelfontspanner, vertraagd op afstand; ML-L3, direct op afstand; ML-L3
Beeldsnelheid
Tot 5 bps. Opmerking: beeldsnelheden zijn gebaseerd op handmatige scherpstelling, handmatige belichting of sluitertijdvoorkeuze, een sluitertijd van 1/250 sec. of korter en standaardwaarden voor andere instellingen.
Zelfontspanner
2 sec., 5 sec., 10 sec., 20 sec.; 1-9 belichtingen
Lichtmeetstand
DDL-lichtmeting met RGB-sensor met 420 pixels
Lichtmeetmethode
Matrixmeting: 3D-kleurenmatrixmeting II (G-, E- en D-type objectieven), kleurenmatrixmeting II (overige CPU-objectieven). Centrumgerichte meting: gewicht van 75% wordt toegekend aan een cirkel van 8 mm in het midden van het beeld. Spotmeting: meet een cirkel van 3,5 mm (circa 2,5% van het beeld) in het midden van het geselecteerde scherpstelpunt
Meetbereik ( ISO 100 , f/1.4 lens , 20 ° C/68 ° F )
Matrixmeting of centrumgerichte meting: 0 tot 20 LW. Spotmeting: 2 tot 20 LW
Lichtmeterkoppeling
Processor
Stand
Automatische standen (automatisch, automatisch [flitser uit]); automatisch programma met flexibel programma (P), sluitertijdvoorkeuze (S), diafragmavoorkeuze (A), handmatig (M); onderwerpstand (portret, landschap, kinderen, sport, close-up, nachtportret); stand Speciale effecten (nachtzicht, superlevendig, pop, foto-illustratie, kleurenschets, speelgoedcamera-effect, miniatuureffect, selectieve kleur, silhouet, high-key, low-key, HDR-schilderij, eenvoudig panorama)
Belichtingscorrectie
Kan worden aangepast met -5 tot +5 LW in stappen van 1/3 LW in de standen P, S, A en M
Belichtingsvergrendeling
Gemeten lichtwaarde kan worden vergrendeld met de AE-L/AF-L-knop
ISO-gevoeligheid
ISO 100-12.800 in stappen van 1 LW. Kan ook worden ingesteld op circa 1 LW (equivalent met ISO 25.600) boven ISO 12.800; automatische instelling van de ISO-gevoeligheid beschikbaar
Actieve D - Lighting
Aan, uit
Autofocus
Nikon Multi-CAM 1000-autofocussensormodule met DDL-fasedetectie, 11 scherpstelpunten (waaronder één kruissensor) en AF-hulpverlichting (bereik van circa 0,5-3 m)
Detectiebereik
-1 tot +19 LW (ISO 100, 20°C)
Objectiefscherpstelling
Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), continue servo-AF (AF-C), automatische AF-S/AF-C-selectie (AF-A); anticiperende scherpstelling wordt automatisch geactiveerd op basis van status van onderwerp; handmatige scherpstelling (MF): elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt
Scherpstelpunten
Keuze uit 11 scherpstelpunten
AF-veldstand
Enkelpunts AF, dynamisch veld-AF, automatisch veld-AF, 3D-tracking (11 punten)
Scherpstelvergrendeling
Scherpstelling kan worden vergrendeld door de ontspanknop half in te drukken (enkelvoudige servo-AF) of door op de AE-L/AF-L-knop te drukken
Ingebouwde flitser
Automatisch, portret, kinderen, close-up, nachtportret, superlevendig, pop, foto-illustratie, kleurenschets, speelgoedcamera-effect: automatisch flitsen met automatisch opklappen. P, S, A, M: handmatig opklappen via drukknop
Richtgetal
Circa 12, 12 bij handmatig flitsen (m, ISO 100, 20°C)
Flitssturing
DDL: i-DDL-flitserregeling met RGB-sensor met 420 pixels is beschikbaar bij de ingebouwde flitser en de SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-400 of SB-300; i-DDL uitgebalanceerde invulflits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt bij matrixmeting en centrumgerichte meting; standaard i-DDL flitsen voor digitale SLR-camera's met spotmeting
Flitsstand
Automatisch, automatisch met rode-ogenreductie, automatisch met lange sluitertijd, automatisch met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, invulflits, rode-ogenreductie, synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, synchronisatie op het tweede gordijn met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, uit
Flitscorrectie
-3 tot +1 LW in stappen van 1/3 LW
Flitsgereedaanduiding
Brandt wanneer de ingebouwde flitser of een optionele flitser volledig is opgeladen; knippert nadat de flitser op volle sterkte heeft geflitst
Accessoireschoen
ISO 518-flitsschoen met synchronisatie- en gegevenscontacten en vergrendeling
Nikon Creatief Verlichtingssysteem
Geavanceerde draadloze flitssturing wordt ondersteund met de SB-910, SB-900, SB-800 of SB-700 als hoofdflitser of met de SU-800 als commander; doorgave van flitskleurinformatie wordt ondersteund met alle CVS-compatibele flitsers
Synchronisatieaansluiting
AS-15 synchronisatieflitsadapter (apart verkrijgbaar)
Witbalans
Automatisch, gloeilamplicht, tl-licht (7 soorten), direct zonlicht, flitslicht, bewolkt, schaduw, handmatige voorinstelling; alle met fijnafstelling, behalve handmatige voorinstelling
Livebeeld - Objectiefscherpstelling
Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), fulltime-servo-AF (AF-F). Handmatige scherpstelling (MF)
Livebeeld - AF-stand
Gezichtprioriteit-AF, breedveld-AF, normaal veld-AF, AF met onderwerp volgen
Livebeeld - Autofocus
Contrastdetectie-AF overal in het beeld (camera selecteert automatisch het scherpstelpunt als gezichtprioriteit-AF of AF met onderwerp volgen is geselecteerd)
Livebeeld - Automatische onderwerpselectie
Beschikbaar in de standen Automatisch en Automatisch, flitser uit
Film - Lichtmeting
DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor
Film - Meetmethode
Matrix
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid
1.920 x 1.080, 60p (progressief)/50p/30p/25p/24p, hoog/normaal. 1.280 x 720, 60p/50p, hoog/normaal. 640 x 424, 30p/25p, hoog/normaal. De beeldsnelheden 30p (werkelijke beeldsnelheid 29,97 bps) en 60p (werkelijke beeldsnelheid 59,94 bps) zijn beschikbaar als NTSC is geselecteerd als videostand. 25p en 50p zijn beschikbaar als PAL is geselecteerd als videostand. De werkelijke beeldsnelheid als 24p is geselecteerd, bedraagt 23,976 bps.
Film - Bestandsindeling
MOV
Film - Videocompressie
H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling
Lineaire PCM
Film - Audio-opname -apparaat
Ingebouwde mono- of externe stereomicrofoon, instelbare gevoeligheid
Film - ISO-gevoeligheid
ISO 100-12.800; kan ook worden ingesteld op circa 1 LW (equivalent met ISO 25.600) boven ISO 12.800
Scherm
TFT-lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) met circa 921.000 beeldpunten (VGA), kijkhoek van 170°, beelddekking van circa 100% en instelbare helderheid
Weergave
Schermvullende weergave en miniatuurweergave (4, 9 of 72 beelden of kalender) met zoomweergave, film- en panoramaweergave, diashows met foto's en/of films, histogramweergave, hoge lichten, automatische beeldrotatie, fotoscore en beeldcommentaar (maximaal 36 tekens)
USB
Hi-Speed USB
Video-uitgang
NTSC, PAL
HDMI-uitgang
C-type HDMI-mini-aansluiting
Accessoire-aansluiting(en)
Draadloze afstandsbedieningen: WR-1, WR-R10 (apart verkrijgbaar). Afstandsbedieningskabels: MC-DC2 (apart verkrijgbaar). GPS-apparaten: GP-1/GP-1A (apart verkrijgbaar)
Audio-ingang
Stereo-mini-jack (diameter van 3,5 mm); ondersteunt optionele ME-1 stereomicrofoons
Ondersteunde talen
Arabisch, Bengali, Bulgaars, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Marathi, Nederlands, Noors, Oekraïens, Perzisch, Pools, Portugees (Portugal en Brazilië), Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Zweeds
Accu
Eén EN-EL14a oplaadbare Li-ionbatterij
Lichtnetadapter
EH-5b lichtnetadapter; vereist EP-5A stroomaansluiting (apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting
1/4 inch (ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D )
Circa 124 x 98 x 75,5 mm
Gewicht
Circa 460 gram met batterij en geheugenkaart, maar zonder bodydop; circa 410 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur
0°C - 40°C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid
85% of minder (geen condensvorming)
Meegeleverde accessoires
EN-EL14a oplaadbare Li-ionbatterij (met afdekkapje), MH-24 batterijlader, DK-25 rubberen oogschelp, BF-1B bodydop, AN-DC3 riem, UC-E17 USB-kabel, EG-CP14 AV-kabel, cd-rom met ViewNX 2
D3300
Nikon

D3300

(PDF: 4.0 MB)

Powered by Flixmedia
Deze website plaatst cookies om u een betere gebruikservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Lees meer over cookies op https://www.flixmedia.com/privacy-notice