D5500

Fotografeer de wereld in al zijn pracht en leg de fraaiste beelden vast met de D5500. Met deze lichte, krachtige en slanke D-SLR-camera met vertrouwde touchscreenbediening kunt u uw fotografische mogelijkheden beter benutten.

Of u nu snelle bewegingen fotografeert of opnamen maakt bij schaars licht, de D5500 stelt u nooit teleur. Zelfs wanneer uw foto's groot worden afgedrukt of wanneer uw films op een groot scherm worden weergegeven, weerspiegelen ze kristalhelder de wereld zoals u die ziet.

Het gevoelige kantelbare touchscreen biedt een intuïtieve bediening en dankzij ingebouwde Wi-Fi kunt u uw foto's van hoge kwaliteit gemakkelijk delen via een smartapparaat. Deze D-SLR-camera is uitzonderlijk goed draagbaar en gemakkelijk te hanteren en brengt perfectie binnen handbereik.

D5500
D5500

D5500
Inspirerende beeldkwaliteit

Inspirerende beeldkwaliteit

Onscherpe beelden behoren tot het verleden, zodat u kunt genieten van schitterende beelden met rijke details. Of u nu snelle bewegingen fotografeert of opnamen maakt bij schaars licht, u maakt altijd de fraaiste opnamen.

Kantelbaar touchscreen

Kantelbaar touchscreen

Bedien uw camera als een smartphone. Kantel, draai of roteer het touchscreen om de compositie van opnamen vanuit interessante standpunten samen te stellen en tik vervolgens op het touchscreen om scherp te stellen en de opname te maken.

Ingebouwde Wi-Fi

Ingebouwde Wi-Fi

Uw smartapparaat wordt een van uw favoriete camera-accessoires. Met de ingebouwde Wi-Fi-functie kunt u gemakkelijk indrukwekkende foto's delen via een compatibele smartphone of tablet.¹

Perfecte greep

Perfecte greep

Wanneer u uw vingers om de diepe greep klemt, zult u deze camera het liefst nooit meer loslaten. Tel daar de lichte, slanke camerabody bij op en u merkt dat bij de D5500 alles op comfort is gericht.

Uitmuntende lichtgevoeligheid

Uitmuntende lichtgevoeligheid

Maak ook wanneer het licht schaars is schitterende foto's en films. Met een ISO-bereik van 100-25.600 produceert u vaker dan ooit tevoren scherpe, duidelijke beelden.

D-films

D-films

Leg met een beeldsnelheid tot 50p/60p vloeiende Full HD-videoclips met subtiele details vast waarop u trots zult zijn. Continue autofocus bij livebeeld houdt onderwerpen scherp, zelfs bij snelle acties.

Perfecte scherpstelling

Perfecte scherpstelling

Nikon's toonaangevende 39-punts autofocussysteem stelt altijd scherp op het gewenste onderwerp. Geavanceerde 3D-tracking zorgt ervoor dat de camera blijft scherpgesteld op zelfs de kleinste onderwerpen, hoe onvoorspelbaar hun bewegingen ook zijn.

NIKKOR

NIKKOR

Bekijk hoe de beste objectieven de beste foto's en films produceren. Gebruik een snel objectief met een vaste brandpuntsafstand voor prachtige onscherpe achtergronden, een teleobjectief voor verafgelegen onderwerpen of een groothoekobjectief voor dramatische effecten.

Grote monitor met een hoge resolutie

Grote monitor met een hoge resolutie

U ziet elk detail van uw foto's en films terwijl u opnamen maakt vanuit interessante standpunten. De grote kantelbare lcd-monitor van 8,1 cm (3,2 inch) heeft een grote kijkhoek en een hoge resolutie van 1.037.000 beeldpunten. Stel de compositie van opnamen samen of bekijk opnamen en pas speciale effecten toe met een goed zichtbaar beeld, ongeacht of u binnen of buiten opnamen maakt.

Effectenstand

Effectenstand

Maak opvallende foto's en films met behulp van uiteenlopende speciale effecten. Probeer Pop om kleuren helderder te maken of creëer een retro-effect met Speelgoedcamera. U kunt het gekozen effect vooraf bekijken en de sterkte aanpassen terwijl u de opname maakt.

De volle kracht van 24,2 megapixels: geniet van beelden met een hoge mate van detail die altijd indruk maken. Aangezien de beeldsensor van de D5500 speciaal is ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF), wordt de resolutie van 24,2 megapixels optimaal benut om zelfs de fijnste structuren scherp vast te leggen en beelden met ongelooflijk scherpe details te produceren.

Continu-opnamen met een snelheid van 5 bps: leg vluchtige gebaren of gezichtsuitdrukkingen exact op het juiste moment vast. De D5500 kan met een snelheid van 5 beelden per seconde opnamen maken van actiemomenten en zo elke beweging vastleggen.

EXPEED 4: geniet van een razendsnelle verwerking en kristalheldere beelden met levensechte kleuren bij elk soort licht. Nikon's snelle en krachtige beeldprocessor beschikt over geavanceerde ruisonderdrukkingsmogelijkheden en maakt vloeiende filmopnamen mogelijk.

Gestroomlijnd ontwerp: de uitzonderlijk draagbare D5500 zal vaker dan u verwacht de geknipte camera voor de situatie zijn. Deze platte D-SLR-camera met zijn lichte, maar toch robuuste constructie uit één stuk is bij elke gelegenheid de perfecte metgezel voor fotografen.

Touchscreenbediening: voelt volledig afgestemd op wat u doet. Via het gevoelige touchscreen is de D5500 net zo intuïtief te bedienen als een smartapparaat. U tikt eenvoudig op het scherm om scherp te stellen en de opname te maken of om instellingen zoals het diafragma, de ISO-gevoeligheid en de sluitertijd aan te passen. Veeg met uw vinger om door afbeeldingen te bladeren of beweeg twee vingers naar elkaar toe of van elkaar af om tijdens de weergave in of uit te zoomen.

Aanraak-Fn: pas belangrijke instellingen snel met een veeg van uw vinger aan wanneer u opnamen maakt via de zoeker. U kunt maximaal acht instellingen toewijzen aan de functie Aanraak-Fn, inclusief scherpstelpunten, AF-veldstanden, diafragma en ISO-gevoeligheid.

Picture Control 2.0: breng uw creatieve visie perfect tot uiting. Met Picture Control hebt u bij het maken van foto's en video's de volledige controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. U kunt uit zeven standen kiezen: Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap en Gelijkmatig. Bij Gelijkmatig blijven alle details behouden en blijft de rijkdom aan kleurinformatie intact, zodat deze stand de ideale keus is als u van plan bent de opname later te retoucheren.

Optische zoeker: u ziet wat de camera ziet en maakt opnamen die absoluut helder zijn. U houdt uw oog bij de zoeker en kunt uw onderwerpen real-time volgen zonder vertraging en zonder te worden afgeleid. Het opnameproces wordt nog vloeiender doordat de D5500 het beeld dat u zojuist hebt opgenomen automatisch op de lcd-monitor weergeeft zodra u uw oog weghaalt van de zoeker.

Breid uw camerasysteem uit: verruim uw creatieve mogelijkheden met Nikon's systeemaccessoires voor D-SLR-camera's. Ontdek hoe eenvoudig fotograferen met een flitser kan zijn met een draagbare Nikon Speedlight-flitser of maak geluidsopnamen van de hoogst mogelijke kwaliteit met de optionele ME-1 stereomicrofoon Wat u ook met uw fotografie wilt bereiken, Nikon biedt de hulpmiddelen om dit te realiseren.

Inpage.minisite_nikon_button_find_out_more_features
D5500
Type
Digitale spiegelreflexcamera
Objectiefvatting
Nikon F-vatting
Effectieve beeldhoek
Nikon DX-formaat; brandpuntsafstand is ongeveer equivalent met 1,5x de brandpuntsafstand van objectieven met een beeldhoek in FX-formaat
Beeldsensor
DX, CMOS-sensor van 23,5 mm x 15,6 mm
Totaal aantal pixels
24,78 miljoen
Stofverwijderingssysteem
Beeldsensorreiniging, referentiegegevens voor stofverwijdering (programma Capture NX-D vereist)
Effectieve pixels
24,2 miljoen
Beeldformaat (pixels)
(L) 6000 x 4000, (M) 4496 x 3000, (S) 2992 x 2000
Opslag - Bestandsindeling
NEF (RAW): 12- of 14-bits, gecomprimeerd. JPEG: JPEG-Baseline compatibel met de compressie Fijn (circa 1 : 4), Normaal (circa 1 : 8) of Basis (circa 1 : 16). NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)-indeling als de JPEG-indeling
Picture Control-systeem
Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap, Gelijkmatig; geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd; opslagmogelijkheid voor eigen Picture Controls
Opslag - Media
SD, SDHC (UHS-I-compatibel), SDXC (UHS-I-compatibel)
Bestandssysteem
DCF 2.0, DPOF, Exif 2.3, PictBridge
Zoeker
Spiegelreflexzoeker met pentaspiegel op ooghoogte
Beelddekking
Circa 95% horizontaal en 95% verticaal
Vergroting
Circa 0,82x (f/1.4-objectief van 50 mm op oneindig, -1,0 m-¹)
Oogafstand
17 mm (-1,0 m-¹; vanaf het midden van de lens van het zoekeroculair)
Dioptrieregeling
-1,7 - +0,5 m-1
Scherpstelscherm
B-type BriteView Clear Matte Mark VII-matglas
Diagrama
Direct terugkerend, elektronisch gestuurd
Compatibele objectieven
Autofocus is beschikbaar bij AF-S- en AF-I-objectieven. Autofocus is niet beschikbaar bij andere G- en D-type objectieven, AF-objectieven (IX NIKKOR en objectieven voor de F3AF worden niet ondersteund) en AI-P-objectieven. Objectieven zonder CPU kunnen worden gebruikt in de stand M, maar de belichtingsmeter van de camera werkt niet. De elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt bij objectieven met een maximaal diafragma van f/5.6 of groter.
Type Sluiter
Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende spleetsluiter
Sluitertijd
1/4000 tot 30 sec. in stappen van 1/3 of 1/2 LW, Bulb, Tijd
Flitssynchronisatiesnelheid
X=1/200 seconde; synchroniseert bij sluitertijden van 1/200 seconde of langer
Ontspanstand
S (enkel beeld), CL (continu lage snelheid), CH (continu hoge snelheid), Q (stil ontspannen), Zelfontspanner, Intervalopnamen, vertraagd op afstand, ML-L3; afstandsbediening met snelle ontspanning, ML-L3
Beeldsnelheid
Circa 5 bps. L: tot 3 bps. H: tot 5 bps (JPEG en 12-bits NEF/RAW) of 4 bps (14-bits NEF/RAW). Opmerking: bij de beeldsnelheid wordt uitgegaan van continue servo-AF, handmatige belichting of sluitertijdvoorkeuze, een sluitertijd van 1/250 sec. of korter, Ontspannen geselecteerd bij Persoonlijke instelling a1 (Selectie AF-C-prioriteit) en standaardwaarden voor alle andere instellingen.
Zelfontspanner
2 sec., 5 sec., 10 sec., 20 sec.; 1-9 belichtingen
Lichtmeetmethode
Matrixmeting: 3D-kleurenmatrixmeting II (G-, E- en D-type objectieven); kleurenmatrixmeting II (overige CPU-objectieven). Centrumgerichte meting: gewicht van 75% wordt toegekend aan een cirkel van 8 mm in het midden van het beeld. Spotmeting: meet een cirkel van 3,5 mm (circa 2,5% van het beeld) in het midden van het geselecteerde scherpstelpunt
Meetbereik ( ISO 100 , f/1.4 lens , 20 ° C/68 ° F )
Matrixmeting of centrumgerichte meting: 0-20 LW. Spotmeting: 2-20 LW
Lichtmeterkoppeling
Processor
Stand
Automatische standen (Automatisch, Automatisch (flitser uit)), Automatisch programma met flexibel programma (P), Sluitertijdvoorkeuze (S), Diafragmavoorkeuze (A), Handmatig (M), onderwerpstanden (Portret, Landschap, Kinderen, Sport, Close-up, Nachtportret, Nachtlandschap, Party/binnen, Strand/sneeuw, Zonsondergang, Schemering, Dierenportret, Kaarslicht, Bloesem, Herfstkleuren, Voedsel), standen voor speciale effecten (Nachtzicht, Superlevendig, Pop, Foto-illustratie, Speelgoedcamera-effect, Miniatuureffect, Selectieve kleur, Silhouet, High-key, Low-key)
Belichtingscorrectie
Kan worden aangepast met -5 tot +5 LW in stappen van 1/3 of 1/2 LW in de standen P, S, A, M, SCENE en Nachtzicht
Belichtingsbracketing
3 beelden, in stappen van 1/3 of 1/2 LW
Belichtingsvergrendeling
Gemeten lichtwaarde kan worden vergrendeld met de AE-L/AF-L-knop
ISO-gevoeligheid
100-25.600, in stappen van 1/3 LW. Automatische instelling van de ISO-gevoeligheid beschikbaar
Actieve D - Lighting
Automatisch, Extra hoog, Hoog, Normaal, Laag, Uit
ADL -bracketing
2 opnamen
Autofocus
Nikon Multi-CAM 4800DX-autofocussensormodule met DDL-fasedetectie, 39 scherpstelpunten (waaronder 9 kruissensoren) en AF-hulpverlichting (bereik van circa 0,5-3 m)
Detectiebereik
-1 tot +19 LW (ISO 100, 20°C)
Objectiefscherpstelling
Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), continue servo-AF (AF-C), automatische AF-S/AF-C-selectie (AF-A); anticiperende scherpstelling wordt automatisch geactiveerd op basis van status van onderwerp. Handmatige scherpstelling (MF): elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt
Scherpstelpunten
39, keuze uit 39 of 11 scherpstelpunten
AF-veldstand
Enkelpunts AF, dynamisch veld-AF met 9, 21 of 39 punten, 3D-tracking, automatisch veld-AF
Scherpstelvergrendeling
Scherpstelling kan worden vergrendeld door de ontspanknop half in te drukken (enkelvoudige servo-AF) of door op de AE-L/AF-L-knop te drukken
Ingebouwde flitser
Automatisch, Portret, Kinderen, Close-up, Nachtportret, Party/binnen, Dierenportret, Superlevendig, Pop, Foto-illustratie, Speelgoedcamera-effect: automatisch flitsen met automatisch opklappen. P, S, A, M, Voedsel: handmatig opklappen via drukknop
Richtgetal
Circa 12, 12 bij handmatig flitsen (m, ISO 100, 20°C)
Flitssturing
DDL: i-DDL-flitssturing met RGB-sensor met 2016 pixels is beschikbaar bij de ingebouwde flitser; i-DDL-uitgebalanceerde invulflits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met matrixmeting en centrumgerichte meting, standaard i-DDL-flits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met spotmeting
Flitsstand
Automatisch, automatisch met rode-ogenreductie, automatisch met lange sluitertijd, automatisch met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, invulflits, rode-ogenreductie, synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, synchronisatie op het tweede gordijn met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, uit
Flitscorrectie
-3 tot +1 LW in stappen van 1/3 of 1/2 LW, in de standen P, S, A, M en SCENE
Flitsgereedaanduiding
Brandt wanneer de ingebouwde flitser of een optionele flitser volledig is opgeladen; knippert nadat de flitser op volle sterkte heeft geflitst
Accessoireschoen
ISO 518-flitsschoen met synchronisatie- en gegevenscontacten en vergrendeling
Nikon Creatief Verlichtingssysteem
Geavanceerde draadloze flitssturing wordt ondersteund met de SB-910, SB-900, SB-800 SB-700 of SB-500 als hoofdflitser of met de SU-800 als commander; doorgave van flitskleurinformatie wordt ondersteund met alle CVS-compatibele flitsers
Synchronisatieaansluiting
AS-15 synchronisatieflitsadapter (apart verkrijgbaar)
Witbalans
Automatisch, Gloeilamplicht, Tl-licht (7 soorten), Direct zonlicht, Flitslicht, Bewolkt, Schaduw, handmatige voorinstelling; alle met fijnafstelling, behalve handmatige voorinstelling.
Witbalansbracketing
3 opnamen in stappen van 1
Livebeeld - Objectiefscherpstelling
Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), fulltime-servo-AF (AF-F). Handmatige scherpstelling (MF)
Livebeeld - AF-stand
Gezichtprioriteit-AF, Breedveld-AF, Normaal veld-AF, AF met meevolgende scherpstelling
Livebeeld - Autofocus
Contrastdetectie-AF overal in het beeld (camera selecteert automatisch het scherpstelpunt als gezichtprioriteit-AF of AF met meevolgende scherpstelling is geselecteerd)
Livebeeld - Automatische onderwerpselectie
Beschikbaar in de standen Automatisch en Automatisch (flitser uit)
Lichtmeetstand
DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor
Lichtmeetmethode
Matrix
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid
1920 x 1080, 60p (progressief)/50p/30p/25p/24p, hoog/normaal. 1280 x 720, 60p/50p, hoog/normaal. 640 x 424, 30p/25p, hoog/normaal. De beeldsnelheden 30p (werkelijke beeldsnelheid 29,97 bps) en 60p (werkelijke beeldsnelheid 59,94 bps) zijn beschikbaar als NTSC is geselecteerd als videostand. 25p en 50p zijn beschikbaar als PAL is geselecteerd als videostand. De werkelijke beeldsnelheid als 24p is geselecteerd, bedraagt 23,976 bps.
Film - Bestandsindeling
MOV
Film - Videocompressie
H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling
Lineaire PCM
Film - Audio-opname -apparaat
Ingebouwde of externe stereomicrofoon, instelbare gevoeligheid
Film - ISO-gevoeligheid
100-25.600
Scherm
8,1 cm (3,2 inch) diagonaal. Kantelbaar TFT-lcd-touchscreen met een kijkhoek van 170°, een beelddekking van circa 100%, instelbare helderheid en aan/uit zetten via oogsensor. Circa 1.037.000 beeldpunten (720 x 480 x 3 = 1.036.800 beeldpunten)
Weergave
Schermvullende weergave en miniatuurweergave (4, 12 of 80 beelden of kalender) met zoomweergave, filmweergave, diashows met foto's en/of films, histogramweergave, hoge lichten, foto-informatie, weergave van locatiegegevens, automatische beeldrotatie, fotoscore en beeldcommentaar (maximaal 36 tekens)
USB
Hi-Speed USB; aansluiting op de ingebouwde USB-poort wordt aanbevolen
HDMI-uitgang
C-type HDMI-aansluiting
Video-uitgang
NTSC, PAL
Audio-ingang
Stereo-mini-aansluiting (diameter van 3,5 mm); ondersteunt optionele ME-1 stereomicrofoons
Accessoire-aansluiting(en)
Draadloze afstandsbedieningen: WR-1, WR-R10 (apart verkrijgbaar). Afstandsbedieningskabels: MC-DC2 (apart verkrijgbaar). GPS-apparaten: GP-1/GP-1A (apart verkrijgbaar)
Wi-Fi (draadloos LAN) - normen
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Wi-Fi (draadloos LAN) - communicatieprotocollen
IEEE 802.11b: DSSS/CCK. IEEE 802.11g: OFDM
Wi-Fi (draadloos LAN) - frequentie
2412-2462 MHz (1-11 kanalen)
Wi-Fi (draadloos LAN) - bereik (zichtlijn)
Circa 30 m (uitgaand van geen interferentie; het bereik hangt af van de signaalsterkte en de aan- of afwezigheid van obstakels)
Wi-Fi (draadloos LAN) - gegevenssnelheden (werkelijk gemeten waarden)
54 Mbps. Maximale logische gegevenssnelheden volgens de IEEE-standaard. De werkelijke snelheden kunnen verschillen.
Wi-Fi (draadloos LAN) - beveiliging
Verificatie: Open systeem, WPA2-PSK. Encryptie: AES
Wi-Fi (draadloos LAN) - toegangsprotocollen
Infrastructuur
Ondersteunde talen
Arabisch, Bengali, Bulgaars, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Marathi, Nederlands, Noors, Oekraïens, Perzisch, Pools, Portugees (Portugal en Brazilië), Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Zweeds
Accu
Eén EN-EL14a oplaadbare Li-ionaccu
Lichtnetadapter
EH-5b lichtnetadapter; vereist EP-5A stroomaansluiting (apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting
1/4-inch (ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D )
Circa 124 x 97 x 70 mm
Gewicht
Circa 470 gram met accu en geheugenkaart, maar zonder bodydop; circa 420 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur
0°C tot 40°C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid
85% of minder (geen condensvorming)
Meegeleverde accessoires
Rubberen oogschelp DK-25, bodydop BF-1B, oplaadbare Li-ionaccu EN-EL14a, (met afdekkapje), acculader MH-24 (stekkeradapter meegeleverd in landen of regio's waar deze vereist is; vorm hangt af van land van aankoop), riem AN-DC3, USB-kabel UC-E23, AV-kabel EG-CP16
Draadloze configuratie
Ondersteunt WPS
D5500
Nikon

D5500

(PDF: 3.6 MB)

Powered by Flixmedia
Deze website plaatst cookies om u een betere gebruikservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Lees meer over cookies op https://www.flixmedia.com/privacy-notice