D500

Prestaties van een topmodel, wendbaar als een DX. Ga een stap verder met de D500.

Als het kleinere broertje van de D5, Nikon’s FX-formaat topmodel, biedt de D500 een uitzonderlijke kracht en precisie. Nikon’s nieuwste generatie 153-punts AF-systeem biedt een zeer grote dekking. Nieuwe beeld- en meetsensoren staan garant voor een zeer accurate onderwerpherkenning en exacte details. U kunt fotograferen met maximaal 10 bps en dankzij de krachtige buffer kunt u tot 200 NEF (RAW)-beelden vastleggen in één snelle serieopname. Dit alles tezamen betekent dat u gedurende maar liefst 20 seconden kunt fotograferen met de maximale beeldkwaliteit. En voor filmers die tot het uiterste willen gaan, biedt D-film de mogelijkheid 4K/UHD-films van maximaal 29 minuten en 59 seconden in de camera op te nemen.

D500
D500

D500
AF-prestaties van topkwaliteit: ultieme precisie

AF-prestaties van topkwaliteit: ultieme precisie

Aangezien de D500 is uitgerust met hetzelfde AF-systeem als de D5, Nikon’s FX-formaat topmodel, kunt u hiermee zeer nauwkeurig scherpstellen, zelfs in bijna volledige duisternis. Met maar liefst 153 scherpstelpunten en 99 kruissensoren biedt dit uitzonderlijke AF-systeem een ongekende dekking en wordt bijna de volledige breedte van het zoekerbeeld gedekt. De AF-gevoeligheid tot -4 LW bij het middelste punt en -3 LW (ISO 100, 20 ºC) voor alle andere punten levert uitstekende prestaties bij weinig licht. Kleine, snelbewegende onderwerpen kunnen met een ongekende precisie worden gevolgd en onderwerpen aan de rand van het beeld worden probleemloos gedetecteerd. Het systeem kan worden geconfigureerd voor een dekking van 153, 72 of 25 punten in de stand Continue AF. Alle 153 scherpstelpunten zijn compatibel met AF NIKKOR-objectieven met een open diafragma van f/5.6 of groter en 15 centrale scherpstelpunten werken met een effectief diafragma van f/8.

Ga een stap verder: beeldbepalende snelheid

Ga een stap verder: beeldbepalende snelheid

Dankzij zijn uitstekende prestaties kunt u met de D500 beslissende momenten eenvoudig vastleggen. U kunt fotograferen met maximaal 10 bps met AE/AF-tracking of in de stand Spiegel omhoog. De AF-tracking en de helderheid van de zoeker zijn aanzienlijk verbeterd wanneer u sporten fotografeert of andere onderwerpen die plotseling van richting veranderen. Dankzij een nieuwe AF-ASIC-eenheid wordt altijd de maximale rekenkracht toegewezen aan AF. Door snellere sequentiële sluiter- en spiegelmechanismen neemt de black-out van de zoeker aanzienlijk af tijdens snelle serieopnamen. De zeer krachtige buffer van de camera maakt het mogelijk tot 200 NEF (RAW)-beelden of grote JPEG-beelden vast te leggen in één serieopname. Twee kaartsleuven (een voor XQD-kaarten en een voor SD UHS II-kaarten) kunnen de hoge opnamesnelheden van de camera moeiteloos aan en zorgen ervoor dat de buffer direct wordt gewist voor de volgende serieopname. Via de USB 3.0-poort kunnen grote hoeveelheden gegevens snel worden overgezet, terwijl de ingebouwde SnapBridge garant staat voor een draadloze beeldoverdracht. Voor gebruikers die een nog snellere overdracht willen, is de D500 ook compatibel met de optionele WT-7A, waarmee bestanden naar een FTP-server of computer kunnen worden overgezet met snelheden tot 866,7 Mbps.

De perfecte opname: krachtige meet- en beeldsensoren

De perfecte opname: krachtige meet- en beeldsensoren

Ongeacht of u een jachtluipaard in volle vaart of een cruciaal moment tijdens de X Games vastlegt, met de D500 krijgt u altijd de juiste opname. En niet zo maar een opname. De DX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,9 MP en de RGB-meetsensor met 180K pixels staan garant voor een zeer accurate onderwerpherkenning en exacte beelddetails met rijke toongradaties. De D500 beschikt ook over een kantelbaar lcd-touchscreen van 8,0 cm (3,2 inch) met 2.359.000 beeldpunten dat zeer snel reageert en de mogelijkheid biedt vanuit een hoge of lage hoek te fotograferen. U kunt gemakkelijk door opnamen bladeren en de gewenste beelden selecteren, waarbij u direct de naam van de maker, de locatie en netwerk-, IPTC- en copyrightgegevens kunt invoeren. Als u opnamen maakt met livebeeld, kunt u met uw vinger het scherpstelpunt instellen, de sluiter ontspannen of een voorinstelling voor spot-witbalans maken op basis van het geselecteerde deel van het beeld. Voor nog meer controle kunt u met Picture Control 2.0 eenvoudig parameters definiëren, ongeacht of u foto's maakt of een video opneemt. U kunt de nabewerking vereenvoudigen met de voorinstelling Gelijkmatig die een maximaal dynamisch bereik creëert, terwijl u details kunt fijnregelen met Lokaal contrast.

Niet bang in het donker: leg vast wat anderen niet eens kunnen zien

Niet bang in het donker: leg vast wat anderen niet eens kunnen zien

De D500 laat zich niet afschrikken door moeilijke lichtomstandigheden. Dankzij het zeer grote ISO-bereik opent deze camera een wereld aan nieuwe opnamemogelijkheden in donkere situaties en gaat hij zeer goed om met hoge lichten. Nikon’s nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine garandeert een ongekend hoge beeldkwaliteit over het standaard ISO-bereik van 100 tot 51.200. Fijne ruis wordt aanzienlijk verminderd en zelfs uitgesneden beelden die zijn gemaakt met een hoge ISO-waarde behouden hun kwaliteit. U kunt het ISO-bereik ook omlaag uitbreiden tot het equivalent van ISO 50 met de instelling Lo 1 of omhoog tot het equivalent van maar liefst ISO 1.640.000 met de instelling Hi 5. In combinatie met het AF-systeem van de camera, dat zelfs goed presteert in bijna volledige duisternis (-4 LW bij het middelste punt), kunt u bij de instelling Hi 5 opnamen maken in situaties die u niet eerder aandurfde. Deze extreem hoge ISO-waarden, die het mogelijk maken kleurenbeelden zonder flits vast te leggen, zijn ook geschikt voor specialistisch gebruik zoals bewaking of beveiliging.

4K/UHD-films van bioscoopkwaliteit

4K/UHD-films van bioscoopkwaliteit

Als eerste Nikon DX-formaat D-SLR die high-definition 4K/UHD-films in de camera kan opnemen, biedt de D500 filmmakers een ongekende creatieve flexibiliteit. 4K/UHD-films (3840x2160 pixels) van maximaal 29 minuten en 59 seconden kunnen worden opgenomen op 30p/25p/24p waarbij een onbewerkte uitsnede van het beeld wordt gebruikt. Dit staat garant voor de hoogste beeldkwaliteit. Full HD-video (1080p) kan worden opgenomen met beeldsnelheden tot 50p/60p in meerdere sensoruitsnedeformaten, waaronder een onbewerkte Full HD-pixeluitsnede. Nikon's elektronische vibratiereductie beperkt het effect van cameratrilling aanzienlijk wanneer u Full HD-films uit de hand opneemt. Wanneer u filmt in de stand M, kan de gevoeligheid voor alle videoresoluties en uitsnedeformaten worden ingesteld van ISO 100 helemaal tot Hi 5. Bij Automatische ISO is ISO 200 tot Hi 5 mogelijk en kunt u de maximale ISO-waarden instellen waarmee u wilt werken. De camera biedt ongecomprimeerde HDMI-uitvoer: zelfs 4K/UHD-films kunnen worden opgenomen op de geheugenkaart of ongecomprimeerd worden uitgevoerd via HMDI met 8-bits 4:2:2 YCbCr. HDMI-uitvoer is beschikbaar voor alle filmresoluties tijdens opnamen met afstandsbediening. Andere functies zijn een ingebouwde intervaltimer en time-lapse-films van 4K/UHD-kwaliteit.

Rappe DX: zo sterk als een beer

Rappe DX: zo sterk als een beer

Als het kleinere broertje van de D5 biedt de D500 betrouwbare prestaties wanneer u moet fotograferen onder extreme omstandigheden. Een sterk metalen frame vormt samen met onderdelen van een robuuste magnesiumlegering en glasvezel een lichte, duurzame body. Alle scharnieren, knoppen en instelschijven zijn voorzien van een weerbestendige afdichting. Een energiebesparend ontwerp is gebruikt om ervoor te zorgen dat u het maximum aantal opnamen op één acculading kunt maken. De optionele MB-D17 multifunctionele battery pack ondersteunt drie verschillende stroombronnen en zorgt ervoor dat de camera gemakkelijker hanteerbaar is tijdens verticale opnamen. En de krachtige sluiter is gedurende 200.000 cycli getest.

NIKKOR-objectieven: het DX-voordeel bij teleopnamen

NIKKOR-objectieven: het DX-voordeel bij teleopnamen

Nikon’s legendarische NIKKOR-objectieven bieden een ongeëvenaarde helderheid en veelzijdigheid. De D500 is compatibel met het volledige assortiment DX-formaat NIKKOR-objectieven en de cropfactor van 1,5x van de DX-sensor van de camera creëert een tele-effect wanneer u fotografeert met een FX-objectief. Combineer de D500 met het AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR-objectief en de beeldhoek bij de tele-instelling is equivalent met die van een FX-formaat D-SLR waarop een teleobjectief van 600 mm is bevestigd. De D500 met teleobjectief is half zo zwaar en half zo lang vergeleken met de full-frame combinatie, wat een groot voordeel is als u lichtbepakt wilt reizen. U kunt zich nu midden in de actie wagen of scherpstellen op de rand van een hooggelegen vogelnest zonder de stabiliteitsproblemen die zwaardere professionele kits met zich meebrengen.

Licht in de duisternis

Licht in de duisternis

De D500 is volledig compatibel met Nikon's vermaarde i-DDL/Creatieve Verlichtingssysteem en Nikon's nieuwe geavanceerde draadloze flitssturing met radiobesturing. Dit betekent dat u de camera gemakkelijk kunt gebruiken met Speedlight-flitsers zoals de professionele SB-910, de compacte SB-700 of de SB-5000 die radiobesturingstechnologie gebruikt. Gecombineerd met de optionele WR-R10 transceiver kan de D500 maximaal zes groepen SB-5000 flitsers aansturen en draadloos laten flitsen vanuit een andere kamer, om de hoek of buiten in helder zonlicht.

Via SnapBridge blijft uw camera verbonden met uw smartapparaten

Via SnapBridge blijft uw camera verbonden met uw smartapparaten

De D500 is de eerste D-SLR van Nikon die compatibel is met SnapBridge. Deze slimme Nikon-app gebruikt Bluetooth Low Energy-technologie (BLE) om een continue verbinding met een laag stroomverbruik te handhaven tussen uw camera en uw smartphone of tablet. U kunt opnamen automatisch synchroniseren met uw smartapparaat terwijl u ze maakt, zonder dat de accu van de camera leegloopt. Van beelden die tijdens het fotograferen worden gesynchroniseerd, worden meteen de afmetingen aangepast, zodat u uw foto's eenvoudig kunt bekijken en snel kunt uploaden naar sociale media. U kunt ook belangrijke camerafuncties bedienen via uw smartapparaat en beelden eenvoudig van geotags voorzien. Telkens wanneer u op een nieuwe locatie aankomt, werkt SnapBridge de camera automatisch bij met de lokale tijd en de UTC-tijd via de GPS-gegevens op uw smartapparaat. Uw opnamen worden nu in de correcte datumvolgorde weergegeven, ongeacht het aantal tijdzones dat u doorkruist. En dankzij de ingebouwde NFC-functie (Near Field Communication) van de D500 kunt u de camera gemakkelijk verbinden met uw smartapparaat om SnapBridge voor het eerst te activeren.

D500
Type
Digitale spiegelreflexcamera
Objectiefvatting
Nikon F-vatting (met AF-koppeling en AF-contacten)
Effectieve beeldhoek
Nikon DX-formaat; brandpuntsafstand in kleinbeeldequivalent is gelijk aan circa 1,5x de brandpuntsafstand van objectieven met een beeldhoek in FX-formaat
Beeldsensor
DX, CMOS-sensor, 23,5 mm x 15,7 mm
Totaal aantal pixels
21,51 miljoen
Stofverwijderingssysteem
Beeldsensorreiniging, referentiegegevens voor stofverwijdering (software Capture NX-D vereist)
Effectieve pixels
20,9 miljoen
Beeldformaat (pixels)
DX-beeldveld (24 x 16): (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856; 1,3x-beeldveld (18 x 12): (L) 4272 x 2848, (M) 3200 x 2136, (S) 2128 x 1424; foto's met het DX-beeldveld gemaakt tijdens filmopnamen: (L) 5568 x 3128, (M) 4176 x 2344, (S) 2784 x 1560; foto's met het beeldveld 1,3x gemaakt tijdens filmopnamen: (L) 4272 x 2400, (M) 3200 x 1800, (S) 2128 x 1192; foto's gemaakt tijdens filmopnamen met een beeldformaat van 3840 x 2160: 3840 x 2160
Opslag - Bestandsindeling
NEF (RAW): 12 of 14 bits (compressie zonder verlies, gecomprimeerd of ongecomprimeerd); groot, middelgroot en klein beschikbaar (middelgrote en kleine beelden worden opgeslagen met een bitdiepte van 12 bits bij compressie zonder verlies), TIFF (RGB), JPEG: JPEG Baseline-compatibel met de compressie Fijn (circa 1 : 4), Normaal (circa 1 : 8) of Basis (circa 1 : 16); compressieoptie Optimale kwaliteit beschikbaar, NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)-indeling als de JPEG-indeling
Picture Control-systeem
Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap, Gelijkmatig, geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd; opslagmogelijkheid voor eigen Picture Controls
Opslag - Media
XQD, SD, SDHC (UHS-II-compatibel), SDXC (UHS-II-compatibel)
Twee kaartsleuven
1 XQD-kaart en 1 Secure Digital-kaart (SD). Beide kaarten kunnen worden gebruikt als primaire opslag, als back-upopslag of om NEF (RAW)- en JPEG-beelden op verschillende locaties op te slaan; beelden kunnen tussen kaarten worden gekopieerd.
Bestandssysteem
DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge
Zoeker
Spiegelreflexzoeker met pentaprisma op ooghoogte
Beelddekking
DX-beeldveld (24 x 16): circa 100% horizontaal en 100% verticaal, 1,3x-beeldveld (18 x 12): circa 98% horizontaal en 98% verticaal
Vergroting
Circa 1,0x (f/1.4-objectief van 50 mm op oneindig, -1,0 m-1)
Oogafstand
16 mm (-1,0 m-1; vanaf het midden van de lens van het zoekeroculair)
Dioptrieregeling
-2 tot +1 m-1
Scherpstelscherm
B-type BriteView Clear Matte Mark II-scherm met haakjes voor het AF-veld (raster kan worden weergegeven)
Reflexspiegel
Snel terugkerend
Voorvertoning scherptediepte
Ja, als de Pv-knop wordt ingedrukt, wordt het diafragma ingesteld op een waarde die is geselecteerd door de gebruiker (standen A en M) of door de camera (standen P en S)
Diagrama
Direct terugkerend, elektronisch gestuurd
Compatibele objectieven
Compatibel met AF NIKKOR-objectieven, inclusief G-, E- en D-type objectieven (er gelden enkele beperkingen voor PC-objectieven) en DX-objectieven, AI-P NIKKOR-objectieven en AI-objectieven zonder CPU (alleen belichtingsstanden A en M). IX NIKKOR-objectieven, objectieven voor de F3AF en objectieven zonder AI kunnen niet worden gebruikt. De elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt bij objectieven met een maximaal diafragma van f/5.6 of groter (de elektronische afstandsmeter ondersteunt 15 scherpstelpunten bij objectieven met een maximaal diafragma van f/8 of groter, waarvan 9 punten kunnen worden geselecteerd).
Type Sluiter
Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende, mechanische spleetsluiter; elektronische eerste-gordijnsluiter beschikbaar in de ontspanstand Spiegel omhoog
Sluitertijd
1/8000 tot 30 sec. in stappen van 1/3, 1/2 of 1 LW, Bulb, Tijd, X250
Flitssynchronisatiesnelheid
X = 1/250 seconde; synchroniseert bij sluitertijden van 1/250 seconde of langer
Ontspanstand
S (enkel beeld), CL (continu lage snelheid), CH (continu hoge snelheid), Q (stil ontspannen), zelfontspanner, MUP (spiegel omhoog), Qc (continu stil ontspannen)
Beeldsnelheid
10 bps, CL: 1 tot 9 bps, CH: 10 bps, Qc: 3 bps
Zelfontspanner
2, 5, 10 of 20 sec.; 1 tot 9 opnamen met een interval van 0,5, 1, 2, of 3 sec.
Lichtmeetstand
DDL-lichtmeting met RGB-sensor met circa 180K (180.000) pixels
Lichtmeetmethode
Matrix: 3D-kleurenmatrixmeting III (G-, E- en D-type objectieven); kleurenmatrixmeting III (overige CPU-objectieven); kleurenmatrixmeting beschikbaar bij objectieven zonder CPU als gebruiker objectiefgegevens opgeeft. Centrumgericht: gewicht van 75% wordt toegekend aan een cirkel van 8 mm in het midden van het beeld. Diameter van cirkel kan worden gewijzigd in 6, 10 of 13 mm of de meting kan worden gebaseerd op het gemiddelde van het hele beeld (objectieven zonder CPU gebruiken een cirkel van 8 mm). Spot: een cirkel van 3,5 mm (circa 2,5% van het beeld) wordt gemeten in het geselecteerde scherpstelpunt (of in het middelste scherpstelpunt als een objectief zonder CPU wordt gebruikt). Op hoge lichten gericht: beschikbaar bij G-, E- en D-type objectieven
Meetbereik ( ISO 100 , f/1.4 lens , 20 ° C/68 ° F )
Matrixmeting of centrumgerichte meting: -3 tot +20 LW. Spotmeting: 2 tot 20 LW. Op hoge lichten gerichte lichtmeting: 0 tot 20 LW
Stand
Automatisch programma met flexibel programma (P), sluitertijdvoorkeuze (S), diafragmavoorkeuze (A), handmatig (M)
Belichtingscorrectie
-5 tot 5 LW in stappen van 1/3, 1/2 of 1 LW
Belichtingsvergrendeling
Gemeten lichtwaarde kan worden vergrendeld
ISO-gevoeligheid
ISO 100 tot 51.200 in stappen van 1/3, 1/2 of 1 LW. Kan ook worden ingesteld op circa 0,3, 0,5, 0,7 of 1 LW (equivalent met ISO 50) onder ISO 100 of op circa 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 of 5 LW (equivalent met ISO 1.640.000) boven ISO 51.200; automatische instelling van de ISO-gevoeligheid beschikbaar
Actieve D - Lighting
Keuze uit Automatisch, Extra hoog, Hoog, Normaal, Laag en Uit
Autofocus
Multi-CAM 20K-autofocussensormodule met DDL-fasedetectie, fijnafstelling en 153 scherpstelpunten (waaronder 99 kruissensoren en 15 sensoren die f/8 ondersteunen) waarvan er 55 (35 kruissensoren en 9 f/8-sensoren) kunnen worden geselecteerd
Detectiebereik
-4 tot +20 LW (ISO 100, 20°C)
Objectiefscherpstelling
Enkelvoudige servo-AF (AF-S), continue servo-AF (AF-C), anticiperende scherpstelling wordt automatisch geactiveerd op basis van de positie van het onderwerp. Handmatige scherpstelling (M): elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt
Scherpstelpunten
153 scherpstelpunten waarvan er 55 of 15 kunnen worden geselecteerd
AF-veldstand
Enkelpunts AF, dynamisch veld-AF met 25, 72 of 153 punten, 3D-tracking, groep-veld-AF, automatisch veld-AF
Scherpstelvergrendeling
Scherpstelling kan worden vergrendeld door de ontspanknop half in te drukken (enkelvoudige servo-AF) of door op het midden van de secundaire selector te drukken
Flitssturing
DDL: i-DDL-flitssturing met RGB-sensor met circa 180K (180.000) pixels; i-DDL uitgebalanceerde invulflits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met matrixmeting, centrumgerichte meting en op hoge lichten gerichte lichtmeting, standaard i-DDL-invulflits voor digitale SLR-camera's met spotmeting
Flitsstand
Synchronisatie op het eerste gordijn, synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, rode-ogenreductie, rode-ogenreductie met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn met lange sluitertijd, uit, automatische snelle FP-synchronisatie wordt ondersteund
Flitscorrectie
-3 tot +1 LW in stappen van 1/3, 1/2 of 1 LW
Flitsgereedaanduiding
Brandt wanneer een optionele flitser volledig is opgeladen; knippert nadat de flitser op volle sterkte heeft geflitst
Accessoireschoen
ISO 518-flitsschoen met synchronisatie- en gegevenscontacten en vergrendeling
Nikon Creatief Verlichtingssysteem
i-DDL-flitssturing, geavanceerde draadloze flitssturing met radiobesturing, optische geavanceerde draadloze flitssturing, instellicht, flitswaardevergrendeling, doorgave van flitskleurinformatie, automatische snelle FP-synchronisatie en AF-hulp voor meervelds-AF, gekoppelde flitsregeling
Synchronisatieaansluiting
ISO 519-flitseraansluiting met schroefdraadvergrendeling
Witbalans
Automatisch (3 typen), gloeilamplicht, tl-licht (7 typen), direct zonlicht, flitslicht, bewolkt, schaduw, handmatige voorinstelling (waarbij 6 waarden kunnen worden opgeslagen, meting van spot-witbalans beschikbaar bij livebeeld), kleurtemperatuur kiezen (2500 K tot 10.000 K), alle met fijnafstelling.
Witbalansbracketing
Belichting, Flits, Witbalans, ADL
Livebeeld - Standen
Fotolivebeeld, filmlivebeeld
Livebeeld - Objectiefscherpstelling
Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), fulltime-servo-AF (AF-F), handmatige scherpstelling (M)
Livebeeld - AF-stand
Gezichtprioriteit-AF, Breedveld-AF, Normaal veld-AF, AF met onderwerp volgen
Livebeeld - Autofocus
Contrastdetectie-AF overal in het beeld (camera selecteert automatisch het scherpstelpunt als gezichtprioriteit-AF of AF met onderwerp volgen is geselecteerd)
Film - Lichtmeting
DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor
Film - Meetmethode
Matrixmeting, centrumgerichte meting of op hoge lichten gerichte lichtmeting
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid
3840 x 2160 (4K UHD): 30p (progressief), 25p, 24p; 1920 x 1080: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p; 1280 x 720: 60p, 50p; werkelijke beeldsnelheden voor 60p, 50p, 30p, 25p en 24p zijn respectievelijk 59,94, 50, 29,97, 25 en 23,976 bps; hoge kwaliteit (Fine) beschikbaar bij alle beeldformaten, normale kwaliteit beschikbaar bij alle formaten behalve 3840 x 2160
Film - Bestandsindeling
MOV
Film - Videocompressie
H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling
Lineaire PCM
Film - Audio-opname -apparaat
Ingebouwde stereomicrofoon of externe microfoon, instelbare gevoeligheid
Film - ISO-gevoeligheid
Belichtingsstanden P, S en A: automatische instelling van de ISO-gevoeligheid (ISO 100 tot Hi 5) met selecteerbare bovengrens. Belichtingsstand M: automatische instelling van de ISO-gevoeligheid (ISO 100 tot Hi 5) beschikbaar met selecteerbare bovengrens; handmatige selectie (ISO 100 tot 51.200 in stappen van 1/3, 1/2 of 1 LW) met aanvullende opties beschikbaar die equivalent zijn met circa 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 of 5 LW (equivalent met ISO 1.640.000) boven ISO 51.200
Overige opties
Indexmarkering, time-lapse-films, elektronische vibratiereductie
Scherm
Kantelbaar TFT-lcd-touchscreen met een diagonaal van 8 cm (3,2 inch), circa 2.359.000 beeldpunten, een kijkhoek van 170°, een beelddekking van circa 100% en handmatige aanpassing van de monitorhelderheid
Weergave
Schermvullend en miniatuurweergave (4, 9 of 72 beelden) met zoomweergave, filmweergave, diashows met foto's en/of films, histogramweergave, hoge lichten, foto-informatie, weergave van locatiegegevens, automatische beeldrotatie, fotoscore, en insluiten en weergeven van IPTC-informatie
USB
SuperSpeed USB (USB 3.0 Micro-B-aansluiting), aansluiting op de ingebouwde USB-poort wordt aanbevolen
HDMI-uitgang
C-type HDMI-aansluiting
Audio-ingang
Stereo-mini-jack (diameter van 3,5 mm; voeding via ingang ondersteund)
Audio-uitgang
Stereo-mini-jack (diameter van 3,5 mm)
Accessoire-aansluiting(en)
Tien-pins afstandsbedieningsaansluiting: kan worden gebruikt voor aansluiting van een optionele afstandsbediening, WR-R10 (vereist WR-A10 adapter) of WR-1 draadloze afstandsbediening, GPS-eenheid GP-1/GP-1A of een GPS-apparaat dat compatibel is met NMEA0183 versie 2.01 of 3.01 (vereist een MC-35 GPS-adapterkabel en een kabel met een 9-pins D-sub-aansluiting)
Wi-Fi (draadloos LAN) - normen
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Wi-Fi (draadloos LAN) - beveiliging
Verificatie: open systeem, WPA2-PSK
NFC - Norm
NFC Forum Type 3-tag
Wi-Fi (draadloos LAN) - communicatieprotocollen
Bluetooth-specificatie versie 4.1
Ondersteunde talen
Arabisch, Bengali, Bulgaars, Chinees (Vereenvoudigd en Traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Marathi, Nederlands, Noors, Oekraïens, Perzisch, Pools, Portugees (Portugal en Brazilië), Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Zweeds
Accu
Eén oplaadbare Li-ionaccu EN-EL15
Lichtnetadapter
EH-5b lichtnetadapter; vereist EP-5B stroomaansluiting (beide apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting
1/4-inch (ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D )
Circa 147 x 115 x 81 mm
Gewicht
Circa 860 gram met accu en XQD-geheugenkaart maar zonder bodydop; circa 760 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur
0°C tot 40°C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid
85% of minder (geen condensvorming)
Meegeleverde accessoires
Bodydop BF-1B, oplaadbare Li-ionaccu EN-EL15 met afdekkapje, acculader MH-25a (wordt geleverd met een stekkeradapter of een netsnoer waarvan het type en de vorm per land of regio van aanschaf kunnen verschillen), USB-kabelklem, HDMI-kabelklem, USB-kabel UC-E22, riem AN-DC17
Powered by Flixmedia
Deze website plaatst cookies om u een betere gebruikservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Lees meer over cookies op https://flixmedia.eu/privacy-policy/